Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2018

Ασφάλεια Συναλλαγών

Προστασία Δεδομένων

Συγκέντρωση Πληροφοριών

Το pelekan.com.gr σχεδίασε τον ιστότοπό του έτσι ώστε οι χρήστες του να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τη ταυτότητα τους εκτός και αν το επιθυμούν.

Ζητείται από τους επισκέπτες του ιστότοπού μας, να μας παρέχουν με προσωπικά τους δεδομένα μόνο στη περίπτωση που θέλουν να παραγγείλουν προϊόν(τα), να εγγραφούν στον ιστότοπό μας και/ή να στείλουν email στο pelekan.com.gr.

Το pelekan.com.gr συλλέγει τέσσερις τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες:

  1. στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την εγγραφή του ως πελάτης,
  2. στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να εκτελεστεί η παραγγελία του από το pelekan.com.gr,
  3. στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει σε συμμετοχές προσφορών που πραγματοποιούνται κατά καιρούς,
  4. στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά τη σύνδεσή του μέσω άλλης πλατφόρμας (εφαρμογές ios, android, Facebook, Google).
Κατά την συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας παραγγελίας στον ιστότοπό μας, θα σας ζητηθεί:Συμπληρωματικά μπορεί να σας ζητηθούν και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως:

Το pelekan.com.gr αποθηκεύει επίσης τη διεύθυνση IP σας ως προφύλαξη ασφαλείας, αλλά είναι ορατή μόνο από τους υπαλλήλους του και τους συντηρητές του ιστότοπού του.

Το pelekan.com.gr κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με:
  1. την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας,
  2. για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση,
  3. για νέα ή εναλλακτικά προϊόντα που προσφέρονται από το pelekan.com.gr,
  4. ειδικές προσφορές του pelekan.com.gr.

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνίες από το pelekan.com.gr στέλνοντας το αίτημα σας μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση infopelekan.com.gr.

Κάθε διεκπεραίωση παραγγελίας απαιτεί την συλλογή προσωπικών στοιχείων, για παράδοση ή κράτηση μιας παραγγελίας. Οποιοδήποτε δικαιολογητικό και έγγραφο πιστοποιεί και δηλώνει την ταυτότητα του πελάτη παραμένει αυστηρά απόρρητο και ελέγχεται μόνο από το αρμόδιο υπεύθυνο τμήμα του pelekan.com.gr. Η εκ μέρους σας προσκόμιση των προσωπικών σας δεδομένων, σημαίνει ότι συναινείτε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους του pelekan.com.gr για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το pelekan.com.gr απαιτεί από τους υπαλλήλους του και τους συντηρητές του ιστότοπού του να παρέχουν στους χρήστες-πελάτες του το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Συμμόρφωση GDPR (ΓΚΠΔ)

Το pelekan.com.gr δεσμεύεται να συμμορφώνεται με το ΓΚΠΔ της ΕΕ, επομένως δηλώνει ρητά τις ακόλουθες επιλογές για να ελέγχετε και να διαγράφετε τα δεδομένα σας μαζί του:

Εάν επιλέξετε να διαγράψετε μια πληροφορία, το pelekan.com.gr θα ενεργήσει έτσι ώστε να διαγραφεί αυτή η πληροφορία από τα αρχεία του άμεσα. Για τη προστασία και την ασφάλεια του χρήστη το pelekan.com.gr θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που κάνει τις αλλαγές είναι όντως το ίδιο πρόσωπο με το χρήστη. Για να έχετε πρόσβαση, να αλλάξετε ή να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, για να αναφέρετε προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου ή για να κάνετε οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνήστε με το pelekan.com.gr μέσω της σελίδας Επικοινωνίας ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση infopelekan.com.gr. Η αλλαγή ή η διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να γίνει επίσης μέσω του σελίδας Σύνδεσης του pelekan.com.gr. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά η προστασία τους κωδικού πρόσβασης σας στον ιστότοπό μας εξαρτάται και από εσάς.

Παραπομπή: ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΫ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ της 27ης Απριλίου 2016:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δικαιώματα για τους πολίτες
Άρθρο 13 Άρθρο 14 - Ενημέρωση και πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα
Άρθρο 15 - Δικαίωμα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων
Άρθρο 16 - Δικαίωμα διόρθωσης
Άρθρο 17 - Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»)
Άρθρο 18 - Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
Άρθρο 19 - Υποχρέωση γνωστοποίησης όσον αφορά τη διόρθωση ή τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή τον περιορισμό της επεξεργασίας
Άρθρο 20 - Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων
Άρθρο 21 - Δικαίωμα εναντίωσης
Άρθρο 22 - Αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ

Πολιτική Cookies

Το pelekan.com.gr έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω του ιστότοπού του. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος pelekan.com.gr αποδέχεστε την πολιτική μας και δίνετε τη συναίνεσή σας για τη χρήση cookies, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα δήλωση και τα προβλεπόμενα στο εγχώριο δίκαιο. Η πλοήγηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα pelekan.com.gr δηλώνει την αποδοχή της χρήσης cookies και τη συμφωνία σας για την αποθήκευση cookies στην συσκευή σας από το pelekan.com.gr. Εάν δεν συμφωνείτε με τη χρήση cookies στην οποία προβαίνουμε, θα πρέπει είτε να ρυθμίσετε κατάλληλα τον περιηγητή σας ή να μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Η απενεργοποίηση λήψης των αρχείων cookies μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες λειτουργίες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος να μην είναι εύρυθμες.

Ορισμός & χρήση cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία (text files), τα οποία αποστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, επιτρέποντας σε ιστότοπους όπως το pelekan.com.gr, να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικές ανωμαλίες, να συλλέγονται πολλαπλές επιλογές του χρήστη, να αναγνωρίζουν τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνουν την πρόσβαση τους σε αυτή, για τη συλλογή δεδομένων και τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστότοπου. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες σας, ενώ σε κάθε έξοδό σας από τον ιστότοπο διαγράφονται αυτόματα. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να λειτουργεί σωστά και απρόσκοπτα ο ιστότοπος pelekan.com.gr.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα pelekan.com.gr χρησιμοποιεί:
  1. Αναγκαία Cookies: Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του ιστότοπου, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι, την αποθήκευση προϊόντων στη wishlist, την ηλεκτρονική πληρωμή. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα Cookies, πλήττεται άμεσα η ομαλή λειτουργία του pelekan.com.gr , περιορίζεται η προσωπική σας εμπειρία πλοήγησης καθώς και βασικές λειτουργίες e-commerce υπολειτουργούν.
  2. Cookies Λειτουργικότητας: Αυτά τα cookies θυμούνται τις προτιμήσεις σας κατά την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, ώστε να μπορούμε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες σας βοηθώντας σας έτσι να βρίσκετε πολύ πιο εύκολα αυτό που αναζητάτε.
  3. Cookies Επιδόσεων και Εμπειρίας: Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας. Μας επιτρέπουν να δούμε ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, μας ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση κλπ. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του pelekan.com.gr.
  4. Cookies Analytics: Είναι υποσύνολο των Cookies λειτουργικότητας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών της ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας έτσι συνεχώς την εμπειρία που σας προσφέρουμε.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα pelekan.com.gr δεν χρησιμοποιεί τα ακόλουθα cookies:

Λεπτομέρειες για τα cookies μπορείτε να βρείτε εδώ: aboutcookies.org.

Ποια cookies επιτρέπονται - χωρίς ρητή συγκατάθεση

Ποια cookies του ηλεκτρονικού καταστήματος pelekan.com.gr επιτρέπονται - χωρίς ρητή συγκατάθεση
Όνομα cookieΠεριγραφήΠροεπιλεγμένος χρόνος λήξης
languageCookie απομνημόνευσης προεπιλεγμένης γλώσσας συνεδρίας επισκέπτηΔιαγράφεται μόνο εφόσον διαγραφεί χειροκίνητα μέσω του περιηγητή σας. Λήγει μετά από 30 ημέρες εάν δεν επισκεφθείτε τον ιστότοπο ξανά
currencyCookie απομνημόνευσης προεπιλεγμένου νομίσματος συνεδρίας επισκέπτηΔιαγράφεται μόνο εφόσον διαγραφεί χειροκίνητα μέσω του περιηγητή σας. Λήγει μετά από 30 ημέρες εάν δεν επισκεφθείτε τη ιστότοπο ξανά
frontend_sessionCookie απομνημόνευσης συνεδρίας επισκέπτηΔιαγράφεται αυτόματα μετά την λήξη της περιόδου περιήγησής σας στον ιστότοπο. Δεν έχει ημερομηνία λήξης
msgCookie παραθύρου επιλογής εισόδου/εγγραφής στο κατάστημαΕμφανίζεται μετά τα 60 δευτερόλεπτα ως popup σε όλους τους επισκέπτες του ιστότοπου. Διαγράφεται αυτόματα μετά την λήξη της περιόδου περιήγησής σας στο ιστότοπο. Εάν το cookie διαγραφεί πριν την έξοδό σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα, το παράθυρο εισόδου/εγγραφής θα επανεμφανιστεί μετά από 60 δευτερόλεπτα. Εάν επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα εκ νέου θα επανεμφανιστεί μετά από 60 δευτερόλεπτα. Δεν έχει ημερομηνία λήξης
viewedCookie απομνημόνευσης σελίδας προϊόντος που πρόβαλε ο επισκέπτηςΔιαγράφεται μόνο εφόσον διαγραφεί χειροκίνητα μέσω του περιηγητή σας. Λήγει μετά από 30 ημέρες εάν δεν επισκεφθείτε τον ιστότοπο ξανά
PYPFPayPal cookie. Το PayPal χρησιμοποιεί cookies για να αναγνωρίσει τους πελάτες του και να συντομεύσει το χρόνο που χρειάζεται ο χρήστης για να συνδεθεί στο λογαριασμό του στο PayPal, πραγματοποιώντας έλεγχο ταυτοποίησης του e-mail του στη βάση δεδομένων του PayPal. Ξεκινά μόνο μετά την διάδραση του χρήστη με σύνδεσμο PayPal του ιστότοπού μαςΔιαγράφεται μόνο εφόσον διαγραφεί χειροκίνητα μέσω του περιηγητή σας. Λήγει μετά από 30 ημέρες εάν δεν επισκεφθείτε τον ιστότοπο ξανά

Google Analytics

Το Google Analytics (Διασφάλιση των δεδομένων σας) είναι ένα εργαλείο της Google που βοηθά τους κατόχους ιστοσελίδων και εφαρμογών να κατανοήσουν πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τους τις ιδιότητές τους. Μπορεί να χρησιμοποιεί cookie για να συλλέγει πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση μιας ιστοσελίδας, χωρίς προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες για κάθε επισκέπτη. Το κύριο cookie που χρησιμοποιείται από το Google Analytics είναι το cookie "_ga".

Ποια cookies δεν επιτρέπονται - χωρίς ρητή συγκατάθεση

Ποια cookies του ηλεκτρονικού καταστήματος pelekan.com.gr δεν επιτρέπονται - χωρίς ρητή συγκατάθεση
Όνομα cookieΠεριγραφήΠροεπιλεγμένος χρόνος λήξης
_gaΧρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών26 μήνες
_gidΧρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών24 ώρες
_gat Used to throttle request rate1 λεπτό

Αποκλεισμός των cookies παρακολούθησης

Το ηλεκτρονικό κατάστημα pelekan.com.gr χρησιμοποιεί cookies από την υπηρεσία Google Analytics. Πληροφορίες όπως διαδραστικότητα, αιτήματα πλοήγησης, αναφορές δραστηριότητας ηλεκτρονικού καταστήματος, συλλέγονται για βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας.
Με τον επόμενο σύνδεσμο μπορείτε να προχωρήσετε στην ανάκληση της αποδοχής σας για τη χρήση cookies:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ COOKIES ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Όλα τα cookies πλην αυτών που αφορούν αποκλειστικά το ηλεκτρονικό κατάστημα pelekan.com.gr (πρόσβαση σε αγορές, καλάθια, λογαριασμούς, κλπ.) θα απενεργοποιηθούν.
Με αυτόν τον τρόπο το ηλεκτρονικό κατάστημα pelekan.com.gr εναρμονίζεται με την νεότερη νομοθεσία του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σε ότι αφορά τη χρήση cookies και τα δικαιώματά σας.

Σε κάθε περίπτωση όμως τα εργαλεία προστασίας και εναντίωσης είναι άμεσα διαθέσιμα σε εσάς:
  1. Πρόσθετο μη καταγραφής και εναπόθεσης cookie για τον περιηγητή σας και για όλους τους ιστότοπους
  2. Ρύθμιση διαφημίσεων για όλους τους ιστότοπους
  3. Όλες οι νέες πληροφορίες πολιτικής δεδομένων από την Google για το νέο κανονιστικό πλαίσιο με ισχύ από την 25η Μαΐου 2018 βρίσκονται διαθέσιμες σε αυτό το σύνδεσμο
  4. Οι ρυθμίσεις των περισσότερων περιηγητών διαδικτύου, σας δίνουν τη δυνατότητα αποδοχής ή απόρριψης των cookies, καθώς και ειδοποίησής σας πριν από την εγκατάσταση ενός αρχείου cookie. Η απόρριψη της χρήσης των cookies μπορεί να επηρεάσει την πλοήγησή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα pelekan.com.gr ή και να καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του. Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς να διαχειριστείτε τα cookies στους περιηγητές, παρακαλώ ανατρέξτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Cookies τρίτων

Pelekan.com.gr και παιδιά

Το pelekan.com.gr δεν απευθύνεται σε παιδιά και πρέπει να είσαστε τουλάχιστον 16 ετών για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.

Επιπλέον πληροφορίες ή βοήθεια

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου.

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η Εταιρεία με την επωνυμία:
Π. Πελεκάνος & Σία Ο.Ε - Pelekan Est. 1967
ΑΦΜ: 091556832
Καραΐσκάκη 16-18, Πλ. Ψυρρή, Αθήνα, 105 54
τηλ: +30 211 7109441, +30 210 3214662
fax: +30 210 3214693
e-mail: dpopelekan.com.gr

Υπεύθυνη αρχή για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ.


Το pelekan.com.gr δεσμεύεται όσον αφορά στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των δεδομένων που συλλέγει σχετικά με τους χρήστες του ιστότοπού του. Το pelekan.com.gr έχει υιοθετήσει διαδικασίες, οι οποίες προφυλάσσουν τα προσωπικά δεδομένα που οι χρήστες προσκομίζουν στον ιστότοπό του ή του παρέχουν με οποιοδήποτε άλλο μέσο (πχ. τηλεφωνικά). Αυτές οι διαδικασίες προστατεύουν τα δεδομένα των χρηστών από οποιαδήποτε μη επιτρεπόμενη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια ή κακή χρήση, και αλλαγή ή καταστροφή. Βοηθούν επίσης στο να πιστοποιείται ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή και χρησιμοποιούνται σωστά.

Συνεχώς το pelekan.com.gr επεκτείνει, ενημερώνει και βελτιώνει τον ιστότοπό του, και τα σχετικά με αυτή προϊόντα και υπηρεσίες, θα ανανεώνει και τη παρούσα πολιτική. Σας συστήνουμε να διαβάζετε τη διαδικασία αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενο της παρούσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η πολιτική αυτή θα τροποποιείται από καιρό σε καιρό χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση προς τους χρήστες.

Εάν χρησιμοποιείτε τον παρόντα ιστότοπο αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης του ιστότοπου που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτού.